De mooiste interieur design blogs van maart

design weblogs maart 2015Dit jaar presenteren we iedere maand een overzichtje van een aantal interessante buitenlandse blogs of online magazines over interieurdesign. Deze bieden niet alleen de nodige informatie, maar vaak ook een ander inzicht wat soms heel inspirerend kan werken voor een ieder die bezig is met de inrichting en meubels van zijn woning, praktijkruimte of kantoor. Onze verzameling favorieten op het gebied van internationale meubeldesign blogs groeit gestaag, en daar delen we natuurlijk maar al te graag iets van.

The Peak of Chic

Wie geïnteresseerd is in de meer chique interieurs zal de The Peak of Chic van Jennifer Boles absoluut weten te waarderen. Haar weblog heeft een groot aantal uitgebreide artikelen waarbij Jennifer een absolute autoriteit is op het gebied van kleur, stoffen en decoratie. De interieurs en stijlen die Jennifer laat zien sluiten niet altijd even goed aan bij wat wij in Nederland gewend zijn, maar juist daarom is haar blog extra interessant en leerzaam.

Slim Paley

De weblog van interieur designer Carolyn Espley-Miller is een toonbeeld op het gebied van interieur design blogs. Ze verrast, inspireert de lezer van Slim Paley met talloze originele en bijzonder ideeën, ontwerpen en bestemmingen. Een blog die je blijft lezen door haar vele reizen en haar passie voor mode, interieurs, boeken, design, fotografie, kunst en mensen. Eén van onze favorieten!

Centsational Girl

Het motto van Kate, van de weblog Centsational Girl zal ons immer zuinige Nederlanders ongetwijfeld aanspreken: “fabulous, for less”. Zij laat zie hoe je met finesse en een gering budget toch je eigen plek kunt realiseren, zolang je steeds maar één project tegelijk doet. Kate deelt niet alleen al haar tips & tricks, ze legt alles ook uitgebreid uit.

Appartment 34

Deze blog vertelt je hoe je je appartement met stijl in kunt richten. Het is een Amerikaanse blog dus het zal niet altijd onze smaak zijn, niettemin biedt Erin Hiemstra met haar Apartment 34.com inspirerende verhalen over hoe je een “sophisticated style” in je “everyday life” kunt krijgen. Ze deelt unieke en soms heel creatieve ideeën over modern en klassiek interieur design die ook wij zo toe zouden kunnen passen. Verder schrijft ze ook over mode, lekker eten en inspirerende reizen. Kortom: over alle kleine dingen die het leven zo aangenaam kunnen maken.

Decorchick

Tsja, de naam zegt het al. Emily houdt van interieur design en decoratie, mooie woonbladen, oude meubeltjes opknappen, schilderen en verf spuiten.  Zo bouwt ze beetje voor beetje aan haar eigen, unieke plekje. Ze zwerft graag langs tweedehands winkeltjes, rommelmarkten, kringloopwinkels en garageverkopen om daar iets te vinden dat ze weer mooi  en naar haar zin kan maken. Ze schrijft er ook graag over, en deelt haar ideeën, creaties en vondsten daarom graag op haar blog Decorchick. Wie van ornamenten houdt, moet deze blog zeker niet overslaan.

DesignTripper

Ook hier zal de naam al de nodige vermoedens doen rijzen. En die kloppen. Meghan McEwen, voormalig hoofdredactrice van het design magazine CS Interiors, houdt naast reizen en het goede leven ook van het bekijken, voelen en ervaren van interieurs van anderen. Dit alles deelt ze in haar blog DesignTripper waar je allerlei prachtige verhalen kunt lezen. Niet alleen als inspiratie, maar ook gewoon omdat het leuk is om te lezen. Echt een blog om eens tijd voor vrij te maken en op je gemakje door te spitten.

Past Imperfect

Wie gek is op oude spullen, en met name oud aardewerk, moet eens de blog Past Imperfect van Andrew Baseman zeker bij de favorieten zetten. HIj bespreekt hier talloze prachtige oude vazen, theepotten en ander serviesgoed. Andrew is interieurdesigner en schrijver en decoreert ook film- en televisiedecors. Zijn passie is antiek en het verzamelen daarvan, en zijn blog gaat over het op inventieve wijze repareren van antiek serviesgoed,

My Paradissi

Dit lijkt op het eerste gezicht een wat meer gebruikelijke weblog over designinterieurs en designmeubelen, maar schijn bedriegt. De meubelstukken en dergelijke die de Griekse schrijfster Eleni in haar artikelen laat zien, getuigen van een goede en vaak heel originele smaak waardoor dit echt interessant leesvoer is. Dat is niet zo gek, Eleni heeft een opleiding in de architectuur gedaan en voor grote woonbladen geschreven. Ze deelt haar smaak, inzichten en alles wat ze nog meer beleeft op haar blog My Paradissi. Haar Mix & Match guide voor eetkamerstoelen is één van onze favorieten, en niet alleen omdat ze daar een aantal van onze designstoeltjes in heeft opgenomen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *