De mooiste design barkrukken

mooie design barkrukkenEen bar in de bedrijfskantine, keuken of huiskamer biedt vaak nét dat beetje extra sfeer om de ruimte een beetje feestelijke en gezellige indruk te geven. De bar zelf wordt over het algemeen door de keukenleverancier, interieurbouwer of handige klusser geleverd en zal veelal keurig op maat zijn gemaakt, en qua kleur en design ook al prima bij het interieur passen.

Maar om niet voortdurend aan de bar te moeten staan, is een stel leuke barkrukken natuurlijk niet verkeerd. Maar er zijn nogal wat soorten barkrukken, zodat veel mensen al gauw niet meer weten welke kruk ze nu moeten kiezen. In dit artikel proberen we je een beetje op weg te helpen. Laten we eerst even wat vertellen over de verschillende soorten barkrukken die er zijn.

Vaste, of losstaande kruk

Ten eerste zijn er barkrukken die je net als een stoel kunt verschuiven, en krukken die bedoeld zijn om vast te monteren. Die laatste modellen zijn uiteraard vooral bedoeld om voor de horeca. Daar staat het natuurlijk niet alleen heel fraai als alle barkrukken netjes in strakke rij voor de bar staan, maar voorkomt de vaste opstelling ook dat mensen die wat te veel hebben gedronken met kruk en al omvallen, of dat mensen de kruk per ongeluk omgooien. Thuis, of in de bedrijfskantine, gaan we natuurlijk wat voorzichtiger met de spullen om en is dat niet echt nodig, al kan het wel zo veilig zijn als er ook jonge (stoeiende) kinderen aan de bar zitten.

Met draaibare voet

Verder zijn er barkrukken met en zonder een draaibare voet of sokkel. Dat draaien is vooral handig, of in een aantal gevallen zelfs noodzakelijk, als de barkrukken een rugleuning hebben. Die rugleuning is over het algemeen wel redelijk laag maar maakt het toch lastig om op de kruk te gaan zitten als je er niet precies recht voor kunt staan of de kruk niet kunt draaien. En dat draaien is vaak lastig als je barkruk hebt die vanwege de dunne poten moeilijk over het tapijt schuift. Dat draaien gaat op een gladde vloerbedekking natuurlijk een stuk makkelijker.

Optimale hoogte barkruk

Naast de al of niet draaibare barkrukken, en al of niet voorzien van een rugleuning, kun je ook nog kiezen voor barkrukken met een in hoogte verstelbare voet. En zo komen we bij een ander punt, namelijk de hoogte van de bar versus de hoogte van het zitvlak van de barkruk. Daarbij gaat men er over het algemeen van uit dat er zo’n 27 à 28 cm, en maximaal 30 cm tussen mag zitten om lekker te kunnen zitten. Mocht je dus geen barkruk in een vaste hoogte vinden die goed bij de bar past, ben je sowieso aangewezen op een in hoogte verstelbare kruk. Daarbij dien je rekening te houden met het feit dat die ook vaak verend is, en dus iets inzakt. Verder dien je, om elkaar in de breedte niet in de weg te zitten, rekening te houden met een ruimte van ongeveer 60 cm per barkruk om comfortabel naast elkaar te kunnen zitten.

En nu nog het design

Nou, nu weet je in ieder geval alles over de keuze van het model van de barkruk. Wat blijft er dan nog over? Nou, misschien is het ook handig als de barkruk qua design goed bij die mooie bar past? Gelukkig hebben wij een groot aantal barkrukken in ons assortiment, in alle mogelijke kleuren en modellen. Hierboven tref je een kleine selectie, maar het staat je natuurlijk vrij om zelf even in onze webshop bij de barkrukken te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *