De leukste blogs over interieurdesign van mei

Bloggen over design meubelenOok deze maand hebben wij weer een paar mooie blogs voor je verzameld. Over interieurontwerp, designmeubilair, decoratie, styling en accessoires. We hebben niet alleen in onze favorieten gekeken, maar ook het web afgespeurd op zoek naar nieuwe, leuke blogs over interieurdesign.

Cococozy

Coco, geboren en getogen in Los Angeles, leidt min of meer een dubbelleven. Overdag werkt ze op kantoor, ’s avonds blogt ze over interieurontwerpen en ontwerpt ze zelf ook interieurs. Ze begon haar blog, waarmee ze inspiratie op het gebied van stijl en design op haar eigen, soms humoristische manier wil tonen, in 2008. Toen had ze er nog geen benul van dat haar blog zo populair zou worden Los van de duizenden bezoekers die haar blog elke dag trekt, werd haar blog Cococozy door zowel popster Katy Perry als door interieurdesign goeroe Jonathan Adler genoemd als één van hun favoriete designblogs. Inmiddels heeft Coco ook haar eigen stoffencollectie.

Abigail Ahern

Van Los Angeles gaan we naar London, waar Abigial Ahern actief is als interieurontwerpster. Ze heeft daar ook haar eigen winkel, en een blog. De bekende krant The Times noemt haar “the coolest decorator on the planet” waardoor wij eigenlijk nog weinig hebben toe te voegen. Haar blog is ingedeeld in een aantal categorieën waarbij de “colour revolution” tot onze persoonlijke favorieten behoort.

Bodie and Fou

De uit Frankrijk afkomstige Karine Candice Köng woont in London en deelt daar haar inspiratie, leven en creativiteit met de wereld via haar blog Bodie and Fou. In het menu bovenaan hoef je eigenlijk alleen maar het meest links item te kiezen. Je vindt daar genoeg inspiratie voor uren leesplezier. Kijk ook even naar haar reportages over de restyling van haar huizen in Engeland en Frankrijk.

Miss Moss

De Zuid-Afrikaanse Diana blogt over van alles en nog wat in haar blog Miss Moss. En dat kan ze écht goed, haar blog is echt de moeite waard. omdat wij vooral geïnteresseerd zijn in alles wat met meubels en interieurdesign te maken heeft, zijn voor ons vooral de menu-items Vintage, Living en Design van toepassing. Maar de rest van haar blog is natuurlijk ook niet te versmaden.

Obsessilicious

Op deze blog vinden we de inspiratie van Griffo, die gek is op de meer moderne maar evengoed warme interieurs. Helaas is hij de laatste tijd wat minder fanatiek aan het bloggen of interieur design, evengoed biedt zijn blog Obsessilicious materiaal waar we veel informatie en inspiratie uit kunnen halen.

From the Right Bank

Ally begon haar blog in 2009, ze zocht een manier om van zich af te kunnen schrijven over van alles wat te maken had met het inrichten en decoreren van haar huis. Een plek waar ze hardop kon denken en stap voor stap haar beslissingen en keuzes en de voortgang kon delen. Een persoonlijk notitieboek, en juist daardoor is From the Right Bank zo’n ontzettend leuke blog om rustig door te bladeren.

LifeStyleEtc

Het team van LivingEtc blogt op LifeStyleEtc naar hartenlust over alles wat met lifestyle te maken heeft. Duizenden blogposts bieden een bijna oneindige en ook heel veelzijdige hoeveelheid informatie, en natuurlijk vooral inspiratie.

EmmaLovesRetro

Het zal gezien de naam van haar blog geen verrassing zijn dat Emma verzot is op vintage en retro. Emma is bovendien ook grafisch ontwerpster en de drijvende kracht achter haar bedrijfje Emmalovesretro. Op haar blog deelt ze van tijd tot tijd haar passie over alles wat met retro te maken heeft.

Jenn Ski

Deze blog heeft niets met wintersport te maken, Jenn heet nu eenmaal zo. Jenn Ski is illustrator, styliste en alles wat daar nog meer mee te maken heeft. Ze kan ook prima bloggen en heeft honderden artikelen geschreven over design en interieurinrichting. Ook schrijft ze over de manier waarop ze aan inspiratie voor haar ontwerpen komt. Dat laatste biedt ons een mooi kijkje in de keuken van een designer, wat natuurlijk razend interessant is.

MidCentury Architecture

Tenslotte een heel ander soort blog, over de moderne architectuur van midden vorige eeuw. Leuk om te zien hoe onze huizen, kantoren en winkels er toen uit zagen.  De slogan van de blog, genaamd MidCentury Architecture , zegt het al zo mooi dat we er verder niets aan toe te voegen hebben: “Celebrating the creative period of modern architecture between the end of WW2 and Neil Armstrong’s giant leap for mankind“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *