De inrichting van je horecazaak

inrichting-horeca-zaakHet is natuurlijk fantastisch om een eigen horecaonderneming te beginnen, maar er zijn veel zaken waar u rekening mee moet houden. Zo ook de inrichting van de zaak. Het is tegenwoordig een stuk lastiger geworden om een aantrekkelijke zaak te ontwerpen, want wat zijn nou de precieze wensen en behoeften van de klant? Dit kan u nooit precies raden, maar u kunt wel gedeeltelijk hierop inspelen. Ook hangt het allemaal af van het concept wat u naar buiten wilt uitdragen, want bij een bepaald type klant zal er ook in de meeste gevallen wel een passend interieur zijn. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u in de toekomst een succesvolle horecaonderneming kunt oprichten.

Concept

Wanneer u gaat bedenken wat voor horecaonderneming u wilt moet u ook rekening houden met de inrichting. Koopt of pacht u bijvoorbeeld een historisch pand? Dan doet u er goed aan om dit mee te nemen in het bedrijf wat u wilt gaan opzetten. In historische panden zitten vaak ondernemingen in het wat luxere segment. Het is natuurlijk altijd mogelijk om uw eigen draai aan het pand te geven, maar een monumentaal pand verliest nooit haar ziel.

Heeft u eenmaal een duidelijk concept voor ogen? Dan is het tijd om het uiterlijk van uw zaak aan te passen aan de hand van de wensen van uw toekomstige klanten. Bent u gericht op het duurdere segment binnen de horecabranche? Dan zal dat ook in het uiterlijk van uw onderneming naar voren moeten komen. Zo zult u een mooie entree moeten realiseren en de aankleding van bijvoorbeeld de tafels zullen er ook uit moeten springen.

Het interieur

inrichting-horeca-zaakEén van de belangrijkste aspecten van een succesvolle horecaonderneming is een combinatie van de klantvriendelijkheid en de kwaliteit van de door u aangeboden producten in combinatie met de uitstraling van het restaurant of de eetgelegenheid. Goede horeca meubels zijn van groot belang. Vaak heeft u natuurlijk een duidelijk beeld voor ogen wat u precies wilt realiseren qua uiterlijk van de onderneming, maar het is in sommige gevallen ook verstandig om dit in samenspraak met een interieurstylist te doen. Deze personen hebben weer een hele andere, onafhankelijke, kijk op de zaak en het toekomstige beeld.

Zij kunnen u ook op de hoogte brengen van de laatste trends, de nieuwste aankledingen en dit allemaal afstemmen op uw concept en de behoeften van uw klantsegment. Het is natuurlijk belangrijk voor een onderneming dat het interieur klopt met hun interpretatie van uw onderneming. Ziet een onderneming er bijvoorbeeld van de buitenkant heel modern uit, maar heeft u dit niet afgestemd met het interieur? Dan zal de klant zich afvragen of dit helemaal klopt of zich niet op zijn/haar gemak voelen.

Tip

Heeft u een lange zijde in de onderneming? Dan raden wij u aan om hier een bar in te maken. Op deze manier kunt u de etende gasten ook nog uitnodigen voor een drankje op één van de mooie barkrukken. Hierdoor creëert u affiniteit met uw klant en dit zal natuurlijk allemaal ten goede komen van de omzet en de gunfactor van klanten. Behandeld u de klant goed? Dan zal de klant u ook goed behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *