De juiste bureaustoel: comfortabel, representatief en vooral mooi

mooie designbureaustoelWe zitten er vaak bijna de hele dag op, maar toch schenken we er soms amper aandacht aan. Wat dat betreft is onze bureaustoel helaas nog steeds een beetje een ondergeschoven kindje. Ons bureau moet er gelikt uitzien, we schaffen vaak mooie en dure bureauaccessoires aan, bezuinigen ook niet op een mooie computer en we houden ons zoveel mogelijk schoon en opgeruimd. Die mooie inrichting is niet alleen representatief maar draagt ook bij aan onze eigen beleving zodat we ons tijdens het werken gewoon prettiger voelen.

Een mooie bureaustoel maakt het interieur compleet

Maar de bureaustoel mag om de één of andere reden vooral niet opvallen en is vaak al goed genoeg als deze “er een beetje bij past” en lekker zit. Ergens is het logisch, want we zitten natuurlijk vooral op een bureaustoel zodat we hem eigenlijk amper zien. Maar het ook zonde want een echt mooie bureaustoel kan onze kantoorruimte helemaal “af” en zo nog véél mooier maken. En dat geldt nog veel meer als ons bureau is gecombineerd met een spreektafel zodat er niet één maar zelfs meerdere bureaustoelen bij ons bureau staan.

Een mooie stoel kan ook praktisch en duurzaam zijn

Maar dus ook heel zonde, want er zijn genoeg designbureaustoelen die niet alleen heel mooi zijn maar ook een prima ergonomische pasvorm hebben en ook duurzaam zijn. Daarbij is er heel veel keus, zowel qua kleuren, materialen en afwerking. Qua materiaal kunnen we kiezen voor leer, stof of een mesh bekleding. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen.

Leer is natuurlijk heel representatief en straalt klasse uit. Het is echter ook wat kostbaarder, tenzij we concessies aan de kwaliteit willen doen. Stof kan, afhankelijk van de kwaliteit en kleur, een prima alternatief voor leer zijn en ventileert ook beter. Eventueel is er ook kunstleer verkrijgbaar.

Tegenwoordig zien we ook steeds meer bureaustoelen met een mesh bekleding, die vaak ook netweave wordt genoemd. Dit geweven, gaasachtige materiaal ventileert niet alleen uitstekend, het is ook een beetje transparant waardoor een bureaustoel er nog gelikter uit ziet.

Kies voor kleur

Qua kleur hebben we natuurlijk ontzettend veel keus. Daarbij kan het natuurlijk geen kwaad om eens een beetje lef te tonen en te kiezen voor een kleur die de bureaustoel nét dat beetje extra geeft. Dus kijk niet direct naar een zwarte bureaustoel, maar overweeg of een witte, lichtgrijze, cognackleurige of misschien zelfs wel een felrode stoel misschien niet veel leuker en mooier zou staan.

Zoals gezegd: de stoel mag best een beetje opvallen en de inrichting helemaal af maken. Vandaar dat wij in onze webshop ook vooral hebben gekozen voor mooie bureaustoelen. Of we ze nu wel of niet designstoelen noemen, het zijn vooral stoelen die een aanwinst voor ons kantoor kunnen betekenen. Zowel qua comfort, kwaliteit als uiterlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *