De industriële look: hip, praktisch en heel makkelijk te realiseren

Industriële look in het interieurDe laatste tijd is de industriële look weer helemaal terug. En terecht, want je kunt er op de rommelmarkten en in de interieurwinkels niet alleen heel veel leuke retro accessoires voor vinden maar het is ook nog eens heel makkelijk om je interieur die mooie technische retro look te geven. Zo’n interieur is ook heel praktisch, de spullen kunnen over het algemeen wel tegen een stootje zodat dit een vorm van design is die ook tegen spelende en kleine kinderen bestand is, en dat zie je niet vaak. Veel gezinnen laten hun voorkeur voor een mooi ingericht design interieur vaak maar wat het is tot de kinderen wat groter zijn. Dat hoeft in dit geval dus niet, zolang je er maar voor zorgt dat je niet te kwetsbare spulletjes en meubels in je interieur zet.

Stalen retro eetkamerstoelen en barkrukken

stalen retro café stoelGezien de populaireit van de industriële look  heeft de webshop van DesignMeubelenStyle.nl diverse stalen eetkamerstoelen en barkrukken in het assortiment opgenomen. Daarmee kun je de woonkamer of eetkamer al heel snel omtoveren in een nieuwe look.

Daarmee ben je er natuurlijk nog niet, je zult het industriële interieur af moeten maken door de wanden en vloeren eventueel in de juiste kleuren uit te voeren, en alles te combineren met mooie industriële woonaccessoires. Zo geef je je kamer net dat beetje extra. Het voordeel van de industriële look is dat het helemaal niet zo duur hoeft te zijn. De retro stoelen die wij in ons assortiment hebben opgenomen, zijn heel betaalbaar.

Heel betaalbaar

Om die industriële look op een betaalbare manier te creëren kun je kijken of je oude en nieuwe spullen met elkaar kunt combineren. Je kiest dan bijvoorbeeld de hiernaast afgebeelde stalen retro caféstoelen die nog geen 100 euro per stuk kosten maar evengoed prachtige eyecatchers zijn. Dat vul je aan met basic materialen in neutrale kleuren, zoals wit, grijs, en zwart, of een steentint, en maakt het af met leuke acceesoires van de rommelmarkt of brocante. Met een beetje handigheid zijn heel veel zaken die op het eerste gezicht niet zo goed bij de  industriële look passen, geschikt te maken door ze te schuren en schilderen. Qua materialen zijn stenen, houten en betonnen accessoires helemaal prima.

Gezellig maken

Als je er nog een mooi vloerkleed in een bijpassende tint bij weet te vinden, en wat mooie posters en een ouderwetse stationsklok en  industrieel-achtige verlichting, dan heb je de gewenste look al snel voor elkaar. Om het nog wat gezelliger te maken, zet je hier en daar wat metalen draadmanden neer die je vult met bijvoorbeeld magazines, plaids en kussentjes. Die geven de basic tinten, die soms wat koel en saai over kunnen komen, precies de gewenste kleuren om het interieur wat vrolijker en levendiger te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *