Chic met kleur

chic en kleurrijk interieurNaast een flinke collectie retro en vintage stoelen, hebben wij in onze collectie designstoelen ook een groot aantal stoelen die de eethoek of vergadertafel een wat chiquer aanzien geven.

Niet iedereen is immers te spreken van een inrichting met oudere shabby spulletjes, sommige mensen willen gewoon betaalbaar designmeubilair in een wat modernere look. Dergelijke moderne eetkamerstoelen worden niet alleen aan een eettafel gezet, maar passen natuurlijk ook net zo mooi in de praktijkruimte of in de spreekkamer. Vooral in de laatst situatie worden er, net zoals in een vergaderruimte, de nodige eisen gesteld en moet de gehele ruimte absoluut representatief zijn. Ook het zitcomfort van de stoelen speelt een rol. Het is immers niet prettig werken en vergaderen in een stoel waarin men niet prettig zit.

Bij een wat chiquere look passen vaak ook wat meer gedekte, en neutrale kleuren. Dat resulteert helaas vaak in een wat sombere sfeer. Om die sfeer wat prettiger te maken, is een beetje kleur bijna onontbeerlijk. Wie zijn vergaderruimte, praktijkruimte of eetkamer zowel chic als kleurrijk wil houden, zal behoorlijk creatief aan de slag moeten gaan om een weloverwogen kleurenpalet samen te stellen.

Want bij een chic interieur vinden wij dat er vooral kleuren als zwart, wit, antracietgrijs of donkerbruin moeten voorkomen, eventueel gecombineerd met bijvoorbeeld een marmeren of natuurstenen vloer, of mooi parket.

Dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Als we kijken naar de Jügendstil interieurs, en de inrichting van oude theaters zoals Tuschinski, dan zien we dat het pluche daar vaak in dieprood is uitgevoerd. Dat combineert prachtig met de kleurrijke vloerbedekking en het vele hout waarmee de zaal is afgetimmerd en geeft een prachtige, chique ambiance. Bovenstaande foto van een auditorium laat ook goed zien dat chic en kleurrijk absoluut heel goed samen kunnen gaan, mits met zorg gekozen.

barcelona stoel, betaalbaar designNiet alleen voor grote projecten, ook in ons eigen kantoor, of onze praktijkruimte of woning is een beetje kleur nodig om de nodige sfeer te krijgen. Hiernaast laten we een mooi voorbeeld van zien van een meubelstuk dat zowel chic als kleurrijk is, namelijk de Barcelona stoel uit onze collectie designmeubelen. Dit mooie donkerrood is niet alleen chic, maar laat zich mooi combineren met andere kleuren, al of niet gedekt, waardoor je een representatieve ruimte ook wel de nodige kleur kunt geven. En zelfs dat rode vloerkleed op de foto is nog niet “too much”.

paukine design stoel limeEen iets gewaagder voorbeeld is de Paulina stoel in limegroen. Door het metaalgrijze onderstel heeft deze stoel ook een wat meer zakelijk en functioneel aanzien. Als we dit zouden combineren met andere metaaltinten, of met grijs, wit en zwart, of met licht hout, dan hebben we ook weer een representatief en chic kleurenpalet waarin toch wat vrolijke kleuren in voorkomen.

Wie bij chic dus alleen maar aan gedekte kleuren denkt, dagen wij daarom uit om ook eens te kijken naar iets dat de ruimte een beetje kleur geeft. Want “representatief” moet dan wel aansluiten bij de “boodschap” die je een ruimte middels de inrichting moet geven, maar dat neemt nog niet weg dat mensen zich in die chique ruimte niet prettig mogen voelen. En een beetje kleur helpt dan een heleboel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *