Veranda sfeervol inrichten

Veranda inrichtenIn weer en wind genieten van de tuin. Dat is hoe het leven kan zijn met een veranda aan uw huis. In de winter is het heerlijk vertoeven in combinatie met terrasheating. In de zomer is het juist heerlijk in de schaduw. Zorg ervoor dat er ruimte is voor ventilatie in uw veranda, anders kan het in de zomer juist een broeikas van warme lucht worden. Vooral als u voor een afgesloten veranda kiest, is dit belangrijk. Meer tips om het meeste uit uw veranda te halen, leest u in ons onderstaande artikel.

Fulltime genieten van uw veranda

Om ervoor te zorgen dat u fulltime kunt genieten van uw veranda, is het aan te raden om te letten op de plaatsing van uw veranda. In het zuiden heeft u verreweg de meeste zon, hierbij is ventilatie aan te raden. Vooral bij afgesloten veranda’s raden wij altijd aan om ventilatie of airconditioning in de veranda aan te brengen. Met een veranda op het noorden heeft u alleen een heerlijk ochtendzonnetje, de rest van de dag staat de veranda in de schaduw, waardoor het ’s avonds ook af kan koelen. Om toch ’s avonds van uw veranda te kunnen genieten, kunt u enkele heatstrips aanschaffen. Hierdoor kunt u, op de door u gewenste tijden, genieten van een heerlijk verwarmd plekje. Vooral op de koudere herfst- en winterdagen is dit enorm prettig. Een bakje koffie met de ondergaande zon, heel veel mooiers bestaat er toch niet?

Inrichting

veranda gezellig sfeervol inrichtenEen veranda kan uit diverse materialen bestaan. Vaak wordt het materiaal uitgekozen dat het best bij het huis past. Bij een oude boerderij, past geen gloednieuwe polycarbonaat veranda. Vaak zie je dat er voor houten veranda’s wordt gekozen bij de ‘ouderwetse’ huizen. Voor nieuwbouwhuizen wordt er veelal gekozen voor polycarbonaat veranda’s. Natuurlijk is iedereen vrij in zijn keuze qua veranda, aangezien het altijd een persoonlijke keuze blijft.

De veranda is op diverse manieren in te richten. Vaak zien wij dat mensen kiezen voor een prachtige loungeset, in één van de hoeken van de veranda. In een gesloten veranda hoeven dit geen ‘all seasons’ tuinmeubelen te zijn, aangezien de meubelen niet te maken hebben met weersinvloeden. Voor een open veranda adviseren wij wel altijd om ‘all seasons’ tuinmeubelen te kopen. Dit zijn tuinmeubelen die het gehele jaar buiten kunnen staan. Door onder andere vochtvorming, kunnen tuinmeubelen verweerd raken. Dit wil je natuurlijk voorkomen, zodat je langere tijd kunt genieten van uw loungeset.

Smaakvol inrichten

Bij de inrichting wordt er vaak gekeken naar het type veranda. Bij een houten veranda zien wij vaak een tuinmeubelset van teak- of steigerhout. Dit zorgt voor een prachtige balans tussen de veranda en de tuinset. Bij een polycarbonaat veranda wordt vaak gekozen voor een design loungeset, met materialen zoals wicker, vlechtwerk of hoogwaardig plastic of aluminium. Voor het mooiste resultaat, worden de kleuren van de tuinset en bijvoorbeeld een tuintafel, ook goed op elkaar afgestemd. De verdere inrichting van uw veranda kan bestaan uit enkele houten kratten, welke tegenwoordig erg populair zijn. Daarnaast worden er vaak ‘buitenschilderijen’ opgehangen. Dit zijn vaak kleurrijke doeken die ook tegen lichte vochtvorming kunnen. Zo kun je je veranda sfeervol aankleden en langdurig genieten van uw overkapping!

Een veranda kopen kan tegenwoordig heel eenvoudig online. Ontdek het zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *