Hoe maak je je trendy design interieur nu écht persoonlijk?

persoonlijk design interieurDeze vraag wordt ons vaak gesteld. Mensen lezen soms maandenlang alle woonbladen door op zoek naar de allerlaatste en leukste woontrends. Tenslotte wordt de portemonnee of creditcard getrokken en kopen ze prachtige designmeubelen voor hun nieuwe interieur. In afwachting van de nieuwe spullen gaat men ook even langs de bouwmarkt voor een emmer latex zodat de muren van de woonkamer kunnen worden voorzien van de allernieuwste trendy kleur. De nieuwe designmeubels, de ene nog mooier dan de andere, worden bezorgd. Maar als het er eenmaal staat is er toch een lichte teleurstelling, want de echte sfeer ontbreekt.

design stoelen goedkoop

Op zoek naar betaalbare designstoelen? Je vindt in onze webshop alle mogelijke soorten en maten designstoelen. Snelle levering uit voorraad en prima service!

Voorbeeld

Als alles eenmaal staat nestelen de gezinsleden zich in de comfortabele stoelen en bank. Er wordt een flesje wijn open getrokken, de nootjes komen op tafel en dan komt het. Vader, die we voor het gemak maar even Henk noemen, begint: “Goh, he voelt net als alsof we in een meubelshowroom zitten.” Zoon Dennis vult aan: “Ja, gaaf he, en deze nieuwe hoekbank zit ook écht lekker.” Hij ligt er languit van te genieten. Maar zijn moeder, die we natuurlijk Ingrid noemen, mist toch iets. Ze weet alleen nog niet wat. Gelukkig biedt een filmpje op de flatscreen TV voldoende afleiding en laat ze het even rusten.

Modern design en tóch sfeervol

Een paar dagen later is ze bij een vriendin op bezoek. Ook die vriendin leest de lifestyle magazines en woonbladen, en ook zij heeft haar interieur trendy ingericht. Zij heeft het vorig jaar opnieuw ingericht. Ingrid vond het designinterieur van haar vriendin toen werkelijk prachtig, voor Ingrid was dit dan ook de aanleiding om zelf ook eens iets aan haar wel behoorlijk afgekloven interieur te gaan doen. Nu Ingrid weer bij haar vriendin zit, merkt ze dat de inrichting van het huis van haar vriendin niet alleen heel modern en trendy is, maar óók heel gezellig is. Veel meer sfeer dan haar eigen interieur. “Hoe kan dat nou?”, vraagt Ingrid zich bijna hardop af.

Ze kijkt nog eens goed de kamer door. De meubels zijn prachtig, strak en modern. Grote reproducties van Picasso aan een fel rood geschilderde muur. Mooie witte gordijnen, die prachtig afsteken bij die rode muur en de antracietkleurige vloer. Er staat een grote flatscreen TV op een immens, strak wandmeubel. Aan weerszijden daarvan staat wat prullaria. Ook de moderne vitrinekast daar vlak naast staat niet vol met moderne accessoires, maar met familieportretjes, beeldjes en wat aandenken aan de vakanties. Op het bijzettafeltje staan behalve een prachtige vaas zelfs wat knutselwerkjes van de kinderen. Het valt haar toch een beetje tegen dat haar vriendin die prachtige inrichting min of meer verstoort door er allerlei andere dingen in te zetten. Er ligt zelfs een stapeltje plaids in wat ooit die prachtige lectuurmand was, en de trendy magazines liggen nu op een schijnbaar achteloos stapeltje op een hocker. Op de andere hocker staat een dienblad met glazen, flessen drank en zelfs een snoeptrommel. De plantjes in de vensterbank maken het alleen maar erger…

Personal touch

Ingrid besluit er maar niets van te zeggen. Ze gaan samen een weekendje naar Antwerpen en wil de sfeer niet verpesten. Na dat gezellig weekendje aan de oevers van de Schelde komt ze zondagavond weer thuis. Thuis aangekomen schrikt ze een beetje van wat ze in de woonkamer aantreft. Er liggen tijdschriften en kranten op de glazen salontafel, naast wat legen glazen en een aangebroken zak chips. De sporttas van haar zoon ligt pal voor de bank en zijn trainingsjack ligt over de armleuning. De waxinelichthoudertjes die haar dochter zo kleurrijk (en afzichtelijk..) op de basisschool had geschilderd staan in de vensterbank. Henk, de schat, heeft een bos bloemen voor Ingrid gekocht en die onhandig in een veel te ouderwetse vaas op de nieuwe eettafel gezet.

Best wel gezellig..

Maar, beseft Ingrid zich nu, door al die rommel is de kamer ineens een stuk gezelliger! Ze weet nu in één klap wat ze mist aan haar nieuwe interieur. Ze had voor de bekende “personal touch” een aantal design woonaccessoires uitgezocht maar dat bracht dus niet die gezelligheid die ze zo graag wilde. Daarvoor moet je dus kennelijk zorgen voor wat zaken die een beetje wanorde in het strakke interieur aanbrengen, en wat persoonlijker zijn. Ingrid neemt zich voor om daar de komende tijd goed over na te denken. Ondertussen groeit haar waardering voor haar vriendin, die haar eigen interieur op haar manier zo gezellig en persoonlijk heeft weten te maken.

Jouw eigen sfeer in je interieur

We zullen nog wat vaker op dit onderwerp terugkomen. Want ook al koop je nog zulke mooie design meubelen, zoals die leuke stoelen en barkrukken uit onze webshop, als je je interieur als een steriele toonzaal inricht wordt het er echt niet gezelliger op. Daarom zul je hier de komende maanden artikelen kunnen lezen over allerlei handige manieren en truukjes om je interieur persoonlijk te maken zonder afbreuk aan het design te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *