Loungeset trends voor 2016

tuin loungeset relax katEen mooi loungeterras met een loungeset is al lang niet meer voorbehouden aan luxe horecaterrassen. Nee, tegenwoordig maken we graag van onze eigen achtertuin of dakterras de ultieme tuinkamer. En deze tuinkamer mag net zo mooi worden als je woonkamer! Compleet ingericht met een mooie terrasoverkapping, stijlvolle loungeset met heerlijke kussens, een buitenkeuken, chique zweefparasol en kleurrijke accessoires. En voor de heerlijke zomeravonden natuurlijk ook met een lounge vuurtafel. Laat het zonnetje maar schijnen!

Een loungeset in je tuinkamer?

loungesetOf je nu lekker wilt loungen of dineren, met een loungeset in je tuinkamer maak je in elk geval een goede start. Want lekker zitten is toch wel de basis van ontspannen in je tuin, dakterras of op je balkon. Voordat je loungesets gaat shoppen is het handig om een basistekening van je tuin te maken, zodat je in elk geval een beetje in beeld hebt hoeveel ruimte je hebt om een loungesetje op te plaatsen. En welke ruimte je wilt gebruiken voor je moestuin, siertuin of vijver. Ook is het handig om te bedenken voor hoeveel mensen je zitruimte wilt creëren. Daarnaast heb je vast ook een idee over welke kleur je mooi vind en over de uitstraling die je zou willen. Ga je voor een romantische look? Of juist voor een strak design?

Dé 5 loungeset trends van 2016

Wanneer je denkt aan een loungeset, is de kans groot dat je aan een ‘traditionele’ lage loungeset denkt. Een lounge hoekbank met tafel en een fauteuil. Loungesets voor buiten zijn net als banken voor binnen, geschikt om op te zitten en een gezellig drankje te doen. Maar: welke keuzes heb je tegenwoordig eigenlijk? En wat zijn dé loungetrends van 2016?

  1. Lounge diningsets: We zien een steeds verdere verschuiving van lage loungesets, naar hogere loungesets. Een lounge diningset is eigenlijk een combinatie van een lage loungeset en een hoge tuinset. Daardoor zit je wat hoger, kan je ook heerlijk dineren en heb je toch het comfort van het echte loungen!
  2. All weather loungesets: Een beetje loungeset van tegenwoordig heeft praktische all weather kussens, die met hun bijzondere structuur het regenwater zo doorlaten en binnen een uurtje of twee na een regenbui weer droog zijn. Dat is handig!
  3. Beachhouse loungesets: Een beachhouse loungeset is geïnspireerd op de traditionele rieten strandstoeltjes van vroeger. Je zit heerlijk beschut met een verstelbare kap boven je hoofd. Perfect: uit de wind, in de zon en natuurlijk met een lekker drankje en een boek!
  4. Alu design loungesets: Vaak is een loungeset gemaakt van kunststof vlechtwerkdraad of bijvoorbeeld van steigerhout. Maar nieuw zijn loungesets die volledig van strak aluminium zijn gemaakt met een poedercoating. Echt design voor in je tuin.
  5. Lounge relaxfauteuils: De ultieme lounge fauteuil is een verstelbare relaxfauteuil met dikke kussens en een gashendeltje. Wanneer je dan ook nog een bijpassende voetenbank hebt, kunnen de beentjes omhoog en de ogen dicht…

De meest populaire loungesets van nu

loungediningsetDe meeste loungesets van tegenwoordig zijn gemaakt met een stevig aluminium frame en daaromheen een materiaal zoals kunststof vlechtwerkdraad. In de afgelopen 10 jaar zijn loungesets steeds populairder geworden. Daarbij, de meest populaire loungesets van nu zijn de lounge diningsets en de loungesets met all weather kussens. Daarnaast zien we een opmars van loungesets die vervaardigd zijn met innovatieve materialen, zoals duurzaam kunststof polywood of all weather texfiber outdoor stoffen. Deze materialen zorgen er namelijk voor dat je veel minder werk hebt aan onderhoud van je loungeset voor buiten.

Welke kleuren zijn helemaal hot?

Een loungeset is een duurzaam meubelstuk voor buiten wat je over het algemeen koopt om er meerdere jaren van te genieten. We zien dan ook dat de meeste loungesets neutraal van kleur zijn. In de afgelopen jaren waren vooral de donkere loungesets populair, denk aan kleuren als antraciet, zwart en donkerbruin. In 2015 en 2016 zien we een duidelijke verschuiving naar de wat lichtere kleuren zoals lichtere grijstinten en zandkleuren. Er is zelfs een (klein) segment aan wittinten in opmars! Om je loungeset dan toch wat op te pimpen is het leuk om felgekleurde sierkussens en accessoires te gebruiken. Sierkussens zijn wel iets trendgevoeliger, dit jaar zijn bijvoorbeeld populair: de pastelkleurige beachlook kussens, de felgekleurde art kussens en natuurlijk kussens met natuurprintjes (zoals met vogels, veren of bloemen).

Ook op zoek naar een loungeset?

Neem dan eens een kijkje bij de loungesets in de uitgebreide webshop van Tuinmeubelland. Met onder andere honderden loungesets met recht dé specialist op het gebied van lounge en andere tuinmeubelen. Wil je liever even proefzitten? Groot gelijk, want pas dan weet je of een loungeset ook echt lekker comfortabel aanvoelt en bij je past. Kom langs bij een van de drie Tuinmeubelland mega stores in Dronten, Veghel of Zaandam. Laat de zomer maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *