O zo handig en praktisch, die hocker

hocker, voetensteun of poefSommige mensen noemen het een poef, maar het heet toch echt een hocker. En eigenlijk is een hocker een beetje ondergewaardeerd meubelstuk. Een hocker is ergens ook wel een soort van poef, maar dan eentje die vooral is ontworpen om als bijzettafeltje te gebruiken, maar ook prima kan worden gebruikt om op te zitten. Je hebt hockers in allerlei stijlen, van klassiek tot heel modern, en ook in allerlei bekledingsstoffen en in leer.

Hocker overal te gebruiken

Het leuke van een hocker is, dat je hem echt overal kunt gebruiken, en als tafeltje of als extra zitje kunt gebruiken. Als tafeltje heeft een hocker natuurlijk zijn beperkingen, want de bovenzijde is niet geheel vlak. Dat houdt dus in er vaak met dienbladen moet wordt gewerkt. Daarmee maak je de bovenzijde van de hocker eenvoudig vak en stabiel.

Maar ook als zitje, of beter gezegd: extra zitje, is de hocker handig. Je kunt hem gewoon als extra bijzettafeltje in een hoek laten staan, en als er meer zitplaatsen benodigd zijn, bij de zithoek plaatsen. En we kunnen ze natuurlijk ook perfect als poef of voetensteuntje gebruiken. Dan maka je in ene handomdraai een soort van loungezitje van je normale bankstel of fauteuil. Of, wat we ook vaak zien, is dat de hocker (of zelfs in een setje van twee of meer) als salontafel wordt gebruikt. Meestal wordt er dan wel een dienblad, schaal of platte mand op gezet omdat een hocker natuurlijk niet het meest ideale ding is om een espressokopje of longdrinkglas op te plaatsen.

Barcelona hocker

Hockers zijn leverbaar in vele kleuren en maten. De bekleding kan van stof, leer of kunstleer zijn. Vaak zien we dat hockers kubusvormig zijn, maar er zijn ook hockers die een wat originelere, meer aansprekende vorm of design hebben. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld een aantal lage hockers in dezelfde stijl als de Barcelona designstoelen en banken. Deze zijn echt heel wat anders, en passen door hun karakteristieke stijl en vormgeving perfect in zowel een strak en modern interieur als in een retro, vintage of loft interieur. De Barcelona hockers zijn leverbaar in een groot aantal kleuren zoals rood, donkerbruin, cognac, wit en zwart zodat ze ook perfect bij jou smaak en meubilair aansluiten en een waardevolle aanvulling op jouw interieur zullen vormen.

Ook leuk voor de wachtkamer

Omdat deze Barcelona hockers duidelijk bedoeld zijn om ook als zitje te gebruiken, zijn ze ook leuk voor in een wachtkamer. Dan kun je een mix van stoelen en hockers maken, zodat het een wat meer informele sfeer geeft. En zo kun je eindeloos combineren om uiteindelijk de voor jou perfecte inrichting te krijgen.

 

Lees ook het artikel Barcelona Chair, een tijdloze en betaalbare klassieker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *