Barcelona, éen van onze populairste series design meubelen

Barcelona design meubelenEén van de absolute hardlopers in ons programma design meubelen is de Barcelona serie. We hebben deze serie al een genoemd in ons artikel over een loungehoek, maar deze serie is zo mooi dat we deze toch graag even willen uitlichten. De Barcelona serie kenmerkt zich door de karakteristieke bekleding, met de knopen, en de mooie poten die bij de stoelen en hockers.

De serie is opgebouwd rond de vermaarde Barcelona Chair. Deze stoel is ontworpen in 1929, door de Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe. Hij ontwierp de Barcelona Chair voor de Wereldtentoonstelling in Barcelona. De stoel maakte hem in één klap wereldberoemd. Nu, ruim 85 jaar later, behoort zijn ontwerp nog steeds tot de meest verkochte en populairste stoelen. En dat niet alleen, behalve de bekende stoel is er ook een bijpassende hocker en een daybed die echt perfect bij het design van de stoel passen. Zo is er dus een complete serie waarmee een huis, kantoor of praktijkruimte kan worden ingericht.

Barcelona Chair

Barcelona chair - designstoelWat maakt deze door Ludwig Mies van der Rohe ontworpen stoel nou zo bijzonder? We hebben de fauteuil hierboven bewust in tijdloos en neutraal zwart afgebeeld. Dan is goed te zien welke prachtige vorm en details de stoel heeft. Het elegante verchroomd stalen onderstel heeft gebogen poten, de kussens zijn bekleed met rundleder en zijn  aan de zichtzijde afgewerkt met knopen en siernaden. Het geheel oogt modern, tijdloos én klassiek waardoor deze stoel , die wij in verschillende dessins en kleuren kunnen leveren, in bijna iedere interieurstijl past.

Barcelona hocker

barcelona-hockersEen hocker kan eigenlijk niet meer ontbreken in een eigentijds interieur. Is het niet als comfortabele voetensteun, dan wel als extra tafeltje, als extra zitje of gewoon voor de decoratie. De Barcelona hocker heeft uiteraard hetzelfde karakteristieke design van de stoel, ook de poten zijn in dezelfde vorm. Ook de hocker kunnen we in diverse kleuren en dessins leveren.

Barcelona Daybed

barcelona bank daybed divan sofaHet Daybed uit de Barcelona serie is niet iets wat je elke dag ziet. Je moet er uiteraard de ruimte voor hebben, maar juist daar waar er in een huiskamer, serre of praktijkruimte wél ruimte voor is, is dit een prachtig meubelstuk waar iedereen veel plezier aan zal beleven.. Ideaal voor een dutje, of om lekker een boek te lezen of televisie te kijken.

Betaalbare designmeubelen voor iedereen

Zoals uit het bovenstaande blijkt, hebben we met de Barcelona een serie meubelen in huis die bijna overal passen. Zowel modern als retro, in meerdere kleuren, en prima passend in een kleine huiskamer als een grote praktijkruimte. En, niet geheel onbelangrijk: deze designmeubelen zijn echt heel voordelig!

Lees ook het artikel Barcelona Chair, een tijdloze en betaalbare klassieker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *