Geef je Ikea meubels een tweede leven

Bemz geeft Ikea banken een tweede levenDe meubels van Ikea zijn populair over de hele wereld. Een redelijk aantrekkelijk design en betaalbaar maakt het tot producten die een grote doelgroep aanspreken. Over de zitmeubelen van Ikea zijn wij niet zo erg te spreken omdat die qua design vaak behoorlijk tekort schieten. De bedden, wandmeubels, kasten en accessoires vinden wij soms wel erg leuk. Smaken verschillen nu eenmaal, wij zijn meer gecharmeerd van onze eigen designstoelen. Maar wie een oude bank of iets dergelijks van Ikea een tweede leven zou gunnen, moet eigenlijk eens bij Bemz gaan kijken.

Populair

Ook op de tweedehands websites en marktplaatsen staan meer oude Ikea bankjes dan je lief is. De Klippan en met name de Ektorp zijn de populairste modellen, met name onder studenten en jongeren. Maar wat ze, net als de nieuwe banken van Ikea, allemaal gemeen hebben is de fantasieloze bekleding die vaak ook van matige kwaliteit is. Goedkoop is op die manier nog wel eens duurkoop.

Bemz designhoes voor Ikea bank

Een tweede leven

Maar wie zijn oude of tweedehands bank zou voorzien van een nieuwe bekleding uit het assortiment van Bemz, zou nog wel eens positief verrast kunnen zijn. Bemz is een internationaal georiënteerde leverancier die helemaal is gespecialiseerd in allerhande bekledingen en stofferingen om Ikea meubeltjes te voorzien van een nieuw of ander stofje, kleurtje of decor. Handig, niet alleen om oude meubels een tweede leven te geven maar ook omdat je bij Ikea de banken ook zonder stoffering kunt kopen. Je bestelt bij Bemz dan gewoon die mooie, exclusieve hoes erbij.

Beroemde ontwerpers

Bemz werkt samen met een groot aantal gerenommeerde ontwerpers en designbureaus zoals Marimekko, Designers Guild, Stellan Mörner en Strömma. Dat is ook te zien aan de soms ronduit verbluffende resultaten zoals je hier onder kunt zien.

Bemz design

Voorbeelden

Hier zijn bijvoorbeeld wat variaties op de Klippan, een bank die naar onze smaak normaal gesproken nogal saai is maar die je zo natuurlijk heel goed in een vrolijk, modern, retro of vintage designbankje om kunt toveren:

Ook voor bedden

Het assortiment van Bemz beperkt zich niet alleen tot banken en stoelen, er zijn ook talloze hoezen voor bedden. Zo maak je in een handomdraai je eigen prinsessenbed of geef je je voorheen saaie bed een prachtige vintage look:

En nog veel meer

Verder heeft Bemz ook bijpassende sierkussens, kleden, gordijnen, matrashoezen, hoezen voor zitzakken en eetkamerstoelen, spreien en nog veel meer. Zo kun je naar hartenlust een prachtig geheel samenstellen van bijvoorbeeld een bank of bed met bijpassende sierkussens.

Goedkoop?

De hoezen van Bemz zijn helaas niet bepaald goedkoop. Je moet hier bewust voor kiezen, maar haalt dan ook iets exclusiefs in huis. Bijkomend voordeel is natuurlijk wel dat je niet weer een oude bank naar de kringloop moet zien te brengen om vervolgens een nieuwe bank te kopen, je bestelt bij Bemz gewoon een nieuwe hoes en laat de oude bank lekker op zijn vertrouwde plekje in de huiskamer staan.

Uiteraard is het dan wel handig om even te controleren of de zitting en constructie van de bank nog helemaal in orde is, voordat je gaat investeren in een hoes terwijl de bank het niet meer waard is. Ook is het handig om te kijken of het loont ten opzichte van de prijs van een nieuw meubel.

Zo zul je zien dat het met betrekking tot stoelen, fauteuils en eetkamerstoelen namelijk niet zo snel loont. Voor het geld van zo’n losse hoes koop je in veel gevallen ook een complete nieuwe stoel. Onze eigen designstoelen zijn namelijk een stuk goedkoper dan je op het eerste gezicht zou denken, zoals je in onze webshop kunt zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *