Betaalbare designfauteuils: hoe apart willen we ze hebben?

design-fauteuil

Een fauteuil die je als extra stoel bij je bankstel wilt plaatsen, komt vaak een beetje als “stoeltje erbij” over. Dat wil zeggen, als we een vrij onopvallende fauteuil, die braaf bij het bankstel past, neer zetten. Het wordt een ander verhaal als we een mooie, opvallende designfauteuil nemen. Dat lijkt het niet meer dat “stoeltje erbij” maar een bewuste keuze.

En laat die keuze maar bewust zijn. Een losse fauteuil kan een absolute aanwinst voor ieder interieur betekenen. Uiteraard moet deze wel goed passen bij het bestaande meubilair, maar de stel mag echt wel van een beetje gewaagd design zijn. Zo maak je van het noodzakelijke kwaad van een “stoeltje erbij” juist een absolute blikvanger die het hele interieur op kan frissen. En er zijn prachtige fauteuils te koop. Niet alleen de dure stoelen in de meubelspeciaalzaak, maar ook online. Onze webshop is een mooi voorbeeld daarvan: bij ons zijn de bijzetfauteuils namelijk heel betaalbaar. Ondanks dat leveren wij een uitgekiend assortiment van goede fauteuils van prima kwaliteit. We zullen dit illustreren aan de hand van enkele voorbeelden.

Tijdloze, klassieke Barcelona Chair

Barcelona chairDe Barcelona Chair is niet alleen een bekende verschijning, maar ook een regelrechte klassieker. Dit model werd bijna 100 jaar geleden,  in 1929, ontworpen door de vermaarde Duitse architect Mies van der Rohe. Met de Barcelona Chair verwierf deze nationale bekendheid in één klap internationale faam. Zijn stoel, gemaakt voor de Wereldtentoonstelling in Barcelona, is dan ook uniek. De glad afgemaakte kussens zijn met riempjes vast te zetten. Het model, gemaakt van een combinatie van rundleer en gepolijst staal, is ook nu nog heel modern, zodat hier absoluut sprake is van een een tijdloze, moderne klassieker. Het koeienhuid decor van deze specifieke uitvoering maakt deze fauteuil een aanwinst voor iedere interieur.

Loungen in de Belle

loungestoelDe loungestoel Belle heeft niet alleen een strak design, het zitcomfort is ook zeer aangename comfort. Bovendien heeft de Belle een heel natuurlijke, elegante uitstraling waardoor deze fauteuil niet alleen prima past maar ook mooi staat bij een een klassiek of rustig interieur. De rotan stoel is handgemaakt, iedere Belle stoel is dan ook uniek.

 

 

Moderne, strakke Barceloneva fauteuil

barceloneva-stoelMin of meer afgeleid van de Barcelona Chair is de Barceloneva fauteuil. Dit is een prachtige, strak gelijnde en moderne loungestoel met een kunstlederen zitting en een strak, verchroomd onderstel. Deze strakke designstoelen passen perfect bij ieder modern interieur en zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, paars en grijs.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *