Plastic fantastic: vrolijk design voor overal

plastic fantastic

Naast natuurlijke materialen zoals hout, leer en stof is het natuurlijk ook mogelijk om voor kunststof designstoelen te kiezen. Kunststof heeft de nodige voordelen: het is niet alleen onderhoudsvrij, duurzaam en makkelijk schoon te maken, het kan ook in de meest fantastische vormen en kleuren worden toegepast. De designer hoeft zich bij het ontwerpen van een nieuwe stoel dan ook niet te laten afremmen door beperkingen die hij bij het gebruik van andere materialen wel zou ervaren.

Dat zien we ook terug in het resultaat, en dus ook in de stoelen in ons assortiment. In onze webshop is ook te zien dat kunststof nóg een voordeel heeft: het maakt de stoelen heel betaalbaar. Het is dus, als we op zoek zijn naar goedkope designstoelen, helemaal geen verkeerd idee om eens naar kunststof stoeltjes te kijken. Die zijn immers leuk, betaalbaar én leverbaar in vele mooie soorten en kleuren. Om nog wat voordelen te noemen: kunststof stoelen kunnen ook (semi)transparant zijn, wat vooral in het felle zonlicht een ontzettend mooi effect kan geven. Daarnaast kan kunststof ook flexibel zijn, wat het zitcomfort van een stoel verregaand kan verhogen.

Om de voordelen van plastic goed te laten zien, selecteren we een paar voorbeelden uit ons assortiment stoelen, die er wat ons betreft echt uitspringen. We kijken dan vooral naar designstoelen waar de specifieke voordelen en eigenschappen van kunststof duidelijk te zien zijn of op een originele manier worden gebruikt.

Transparante stoelen

designstoel elisabethLaten we beginnen met de stoeltjes uit de serie “Elizabeth”. De ontwerper heeft de mogelijkheden van kunststof volop benut: de stoelen hebben een prachtige vorm en zijn bovendien ook in transparant kunststof te koop. En uiteraard ook in diverse kleuren, zoals de afgebeelde roze stoel. Welk meisje zou deze stoel niet op haar kamer willen hebben? Wie liever een andere kleur wil, kan kiezen voor geheel transparant, of rookkleur, wit en zwart.

Luchtige stoelen

designstoel airNog zo’n schoonheid is de serie “Air”. Zoals de naam misschien al doet vermoeden is dit ook een wat transparanter model, maar dan niet door transparant kunststof maar door de vele perforaties die de stoel een wat “luchtiger” aanblik geven. De “Air” stoelen zijn leverbaar in wit, zwart en grijs/blauw en hebben een prachtige, tijdloze vorm die ook goed in een wat functionelere inrichting past.

Geen hout

designstoel tiffanyLast, but not least, is de serie “Tiffany”. Deze stoelen benaderen het gebruik van kunststof weer op een geheel andere manier: het lijken normale houten stoelen, maar ze zijn toch echt van kunststof. Dat betekent dat ze onderhoudsarm zijn, en bovendien ook leverbaar in een groot aantal leuke (of neutrale, praktische) kleuren: wit, groen, lichtblauw, bruin, zwart, donkergrijs en oranje.

En zo zien we maar weer: kunststof designstoelen zijn een absolute aanwinst voor het interieur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *